Startsida BeskrivningGalleriUtrustningPriserKalenderKontakt/KartaLänkarFramsida Framsida

Smålandsstuga Angelstad

 
Angelstad stuga
Angelstad Stugan har 6 bäddar
     
sjörike
Bra läge i Smålands sjörike
 

Detta härliga semesterboende är en röd traditionell stuga med vita knutar i Angelstad vid sjön Kösens norra strand, nära båtplats, badplats och med skogen inpå knuten.

Till stugan hör en stor naturtomt med skyddat läge. Framsidan har en terrass med sjöutsikt och tomten på baksidan är insynsskyddad. Ett perfekt utgångsläge för utflykter av alla de slag.

Stugan består av två våningar med totalt 125 kvadratmeter och är modernt utrustat. Bottenvåningen har stort modernt kök med matplats, badrum med WC och badkar och separat tvättrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Ytterligare två stora rum båda med sjöutsikt finns på bottenvåningen, varav det i det ena rummet finns en braskamin och ett inglasat rum mot sjön. Övervåningen har tre separata sovrum och en liten toalett. Bastu finns i ladan och är ett härligt sätt att avsluta semesterdagar på.

Angelstad är beläget mellan de två sjöarna Kösen och Bolmen. Kösen är en utmärkt fiskesjö med möjlighet att få stora gäddor och gös. Roddbåt som ingår ger möjlighet till fantastiska naturupplevelser.

Kösen och Bolmen ingår i Smålands Sjörike och tillhör Sydsveriges sydligaste vildmark. Rådjuren kommer ofta på besök i stugans trädgård och vid äppeltid kommer gärna älgen och hälsar på.

Närmsta stad är Ljungby( 13 km) . Där finns köpcentra och ett småskaligt affärsliv. Konst och kultur för stora och små finns i staden och i regionen. Golf-entusiasten hittar sin bana i Lagan(20 km ).

Ett sommarparadis med lugnet och tystnaden men också med stora möjligheter för den aktive besökaren.